Cum a apărut acest post pe blogul meu? Sunt mai multe cauze. Le luăm pe rând pentru că au mare legătură cu formularul pe care îl găsești la final:
Recrutez leader/i
Conduc două business-uri, aproape 3: Extreme Training, Life University, Inspire for Performance și mai am si câteva proiecte pe care nu le-aș putea numi neapărat business-uri. Mai am în plan și încă două business-uri. Evident, nu mă pot clona și am nevoie de un leader care să conducă și să dezvolte aceste business-uri. Nu o persoană toate, ci un leader pentru fiecare business:) Îmi pare rău, dar pentru așa ceva nu există o fișă a postului standard, aș putea enunța responsabilitățile, dar aici aici e simplu, dacă știi să conduci și să dezvolți un business, avem mari șanse să lucrăm împreună. Poți să-mi lași detalii direct în formular mai jos.
Sunt deschis colaborărilor/ parteneriatelor
Primesc câteva zeci de emailuri pe zi, uneori sute. Multe dintre aceste emailuri sunt propuneri de diferite colaborări. Eu cred în colaborare, cred în parteneriat, însă dacă-mi dai test de perspicacitate, nu doar că-l pic, nici nu mă prezint la el. Practic, de cele mai multe ori din email nu înțeleg concret care e propunerea. Dincolo de a economisi timpul (limitat, de altfel) nu cred în următoarele tipuri de propuneri.
Prima dintre ele este propunerea de colaborare în care nu mi se dă nici-un detaliu concret. Genul de propunere: sunt X din compania cutare și aș vrea să colaborăm. Cu această ocazie îmi cer scuze celor cărora nu le-am răspuns. Doar dacă-mi spui că vrei să colaborăm, nu-mi dai nici-un fel de detalii, de cele mai multe ori voi trece la următorul email.
Al doilea tip de propuneri pe care-l primesc sunt acele propuneri care vor să mă facă curios. Din păcate nici acestor propuneri nu le răspund, din simplu motivă că nu am timp să fiu curios să merg la întâlniri sau să discut la telefon. Oamenii sunt diferiți, poate cu unii funcționează, cu mine nu. În același timp, cred că o propunere care nu poate fi exprimată în scris în 2-4 fraze, clar și coerent, înseamnă că nu prea e o propunere de colaborare. Evident, se poate discuta , se pot găsi variante, se poate intra in detalii, însă propunerea ca atare trebuie formulată cât de clar posibil. Acesta este și un sfat, dacă vă doriți colaborări, transmiteți propuneri cât mai concrete, nu generalități, pentru că nici ni veți primi răspuns la ele, nici nu veți atrage colaboratorii potriviți.
Prin urmare dacă-ți dorești o colaborare cu mine, dacă o poți formula în câteva fraze mai jos, ți-aș rămâne recunoscător. Promit că o să și răspund, dacă este o propunere clară, indiferent de răspuns.
Recrutare continuă
Cumva acest punct are legătură tot cu emailul, unde primesc prea multe CV-uri. Mă pierd prin ele, mai ales că majoritatea nu exprimă clar ce știu să facă și de ce poziție sunt interesați. Este drept că nu avem un loc public în care sunt enumerate aceste poziții, însă aplicarea la orice job disponibil în cadrul companiei, nu prea ajută nici pe mine, nici pe cel care aplică. Pe mine nu mă ajută, dacă nu e clar ce poziție țintește (fie că e deschisă fie că nu) și nici pe cel care aplică pentru că va obține o rată de răspuns foarte mică. Tot în formularul de mai jos îmi poți lăsa propunerea ta. Vei vedea că sunt curios să aflu ce știi să faci excelent și ce poziție țintești.
Tot în formularul de mai jos am lăsat și deschisă opțiunea: alte opțiuni. Prin urmare, dă vrei să lucrezi cu sau pentru mine dar nu te încadrezi în niciuna dintre cele trei categorii, poți alege a patra categorie.
În concluzie ,dacă ai o propunere las-o mai jos. Este un formular mic care mă va ajuta să înțeleg propunerea, să le am organizate în același timp și care conține numai acele elemente pentru a putea porni o discuție detaliată ulterior 🙂