Cura de detoxifiere – Ce este? Cum se face? Unde se face? De ce se face?

Dacă v-ați hotărât să țineți o cura de detoxifiere vin în acest articol cu un scurt rezumat privind un program detox la care am participat timp de 7 zile.  Menționez ca am urmat aceasta cura de detoxifiere într-un mediu oarecum controlat, am urmat un program de 7 zile de Master detox la LifeCo -Bodrum.[sharrre]Cura de detoxifiere[/sharrre]

Recunosc eu am hotărât să urmez acest program mai mult de curiozitate. Înțelegând strânsa legătură dintre minte, corp și suflet am vrut să văd pe propria-mi piele ce presupune un program de detoxifiere, cum te simți în timpul lui, ce simți după și ce schimbări apar, l-am privit mai mult ca un demers de dezvoltare personală și ridicarea nivelului de energie. Cred că starea de sănătate este un pilon important în ceea ce privește viața, starea de bine sau fericirea noastră.

Când ai putea să iei în calcul o cură de detoxifiere?

  1. când te simți obosit fizic sau psihic
  2. când te îmbolnăvești des
  3. când ficatul tău are probleme cu colesterolul sau trigliceridele
  4. când vrei să-ți ridici pur și simplu nivelul de energie
  5. când vrei să dai un reset/refresh organismului tău
  6. dacă vrei să slăbești
  7. dacă ai probleme cu digestia (constipație, balonare, etc)
  8. lista poate continua (de la echilibru emoțional sau spiritual la rezolvarea punctuală a unor probleme de sănătate)

Sunt fel și fel de cure de detoxifiere, bazate pe legume, bazate pe fructe, pe suplimente naturiste, pe tratamente medicale, pe sucuri, pe sucuri verzi, etc. Am observat că fiecare ridica la rang de perfecțiune, dieta care a urmat-o. Nu cred că există o cură de detoxifiere perfectă, cred că există doar diete care ți se potrivesc sau care nu ți se potrivesc.

Se poate face o cură de detoxifiere acasă?

Probabil că da, eu nu am încercat. Dacă însă vă permiteți financiar puteți încerca la un centru specializat, unde nu trebuie să-ți bați capul cu nimic ci doar să te conformezi și să te bucuri de rezultate.

Dacă te hotărăști să o urmezi o cură de detoxifiere acasă poți începe cu cure de 3-4 zile, iar în cazul în care ți se pare important de știut, așteaptă-te să te simți rău cel puțin în primele două zile. Eu m-am simțit groaznic în primele două zile, m-a durut capul îngrozitor, în a treia zi m-a durut spatele, abia începând cu a patra zi mai mi-am revenit la viață.

Vedeți mai joc câteva poze prinse într-un scurt colaj video iar apoi vedeți și lucrurile care eu le-am învățat la acest centru de detoxifiere.

Atunci când am ales acest centru am dorit să fie unul cu adevărat bun. Nu știam prea multe despre detoxifiere, tipuri de programe, beneficii exacte și acum încă învăț. Fără discuție a fost o experiență care merită avută. Cel mai interesant este ca mi-am făcut cadou mie și soției acest program cu ocazia împlinirii a nouă ani de la căsătorie. În fine, trecând peste …

Ce este o cura de detoxifiere, ce am învățat pe parcursul acestor 7 zile?

1. fără mâncare, fără țigări, fără cafea…doar lichide, multe lichidecura detoxifiere - fara mancare/ fara tigari

Da, ați citit bine, timp de 7 zile nu am mâncat nimic și nu am fumat. Poza de mai sus, era afișată frumos  la ceea ce ei numea juice bar. M-a amuzat teribil, a fost primul bar unde am văzut semnul de interzis să mănânci 🙂

Organismul meu a primit, fără discuție, un șoc, însă acest lucru ia permis să se reechilibreze.

Când am ajuns în prima seară, ne-au servit frumos cu un suc delicios din mere acrișoare. Ne-am spus unul altuia, că probabil va fi ușor, cu așa sucuri bune o să rezistăm fără probleme, o să fie chiar plăcut.  Însă acest suc era doar de încurajare, pentru că de-a doua zi, am înțeles de ce programul ales de mine de numește MASTER DETOX.

Nu primeam nimic, decât niște sucuri, care nu erau bune la gust și niște suplimente naturiste (necesare pentru curățarea colonului, IMG_8295detoxifierea organismului și învingerea senzației de foame). Așa că, aproximativ din oră în oră primeam câte un păhăruț mic cu suc verde, sau pahare mai mari cu diferite combinații. Poate exagerez, nu erau groaznice, însă în nici un caz nu erau bune.

Dacă îți era foame puteai comanda ceea ce ei numesc ”supă”. Această supă roșie pe care o vedeți în cana alăturată era la bază zeamă de sfeclă roșie fără nici un gust. Puteai să-i pui ceva condimente sau ceva zeamă de lămâie și obțineai o tentativă de limonadă. Erau recomandate minim asemenea 5 căni pe zi. În plus, apă alcalină aveam la discreție (cu PH-10) și era recomandată consumarea din belșug.

Așadar, am făcut foamea la modul propriu. Dacă nu rezistai puteai ieși din complex că nu te ținea nimeni legat 🙂 și puteai să-ți cumperi ce dorești, însă nu am apelat la această variantă.

2. Mișcare cât de multădetox - miscare- cura de detoxifiere

Mișcarea este din nou un element important în detoxifiere pentru că ajuți organismul să elimine toxinele. Dimineața aveam o plimbare de 1h, iar pe parcursul zilei mai aveam programate încă două sesiuni de de yoga și meditație. Aceste sesiuni de yoga conțineau multe exerciții de stretching. Opțional, mai aveai la dispoziție piscina unde puteai înota cât dorești și o sală de fitness bine dotată unde din nou puteai face mișcare cât de multă doreai și puteai.

3. Masaje, SPA și Saunedetox - masaje- cura de detoxifiere

Evident orice masaj bun te revigorează. Totodată pune din nou sângele și limfa în mișcare, toxinele se elimină prin transpirație, iar drenajul limfatic împinge toxinele afară din organism. În sauna normală sau cea cu infraroșu puteai elimina toxine prin intermediul pielii la foc automat, iar apoi puteai combina cu o baie turcească sau cu un masaj anume din lista de opțiuni disponibile. Aceste masaje te ajutau să mai și zâmbești fiind totodată terapii complementare cu un efect fantastic.

4. Proceduri medicale adiacentedetoxifiere - colema

Aceste proceduri sunt mai greu de făcut acasă. Dacă sunteți inventivi cred că puteți găsi și soluții. Un element la care ei țineau destul de mult era curățarea zilnică a colonului. În limba română s-ar numi clismă 🙂 Eram programați zilnic. Nu este o senzație prea plăcută, însă cu tehnologie necesară poți trece ușor peste idee. Acesta era minimul pe care ei îl recomandau, însă opțiunile erau nenumărate:  Ozono-terapie, Vitamina C, hidrocolon, Protocoale imunitate, detoxifiere ficat, protocoale medicale anti stres.

De exemplu un protocol medical pentru detoxifierea ficatului conținea Glutation, Acid alpha Lipoic, Acid Folic, Lecitină și era administrat prin perfuzie, iar un protocol pentru imunitate conținea Vitamina C, Vitamina B1, Vitamina B6, Selenium și Zinc. Eu am încercat mai multe protocoale și de curiozitate și din motive de sănătate. De exemplu o rețetă pe care o puteți face și acasă pentru detoxifierea ficatului  este așa:

  • zeama de la o portocală
  • zeama de la o lămâie
  • doi căței de usturoi pisați bine de tot
  • puțin ghimbir
  • puțin condiment iute (piper)

Obțineți astfel cam jumătate de pahar de lichid. Se amestecă și se bea. Gustul nu-i prea plăcut. Se recomandă minim 6 asemenea ”doze”, 2/zi, în total ar fi trei zile. În clinică ei recomandă acest ”tratament” începând din a treia zi de detoxifiere pentru un efect maxim. Adică atunci când deja nu mai mănânci, parte din toxine sunt eliminate, fiind absorbită foarte rapid în sânge. Acum eu cred că  este benefic și izolat, probabil nu are același efect, însă mă gândesc că poate ajuta. Concret vorbind, eu aveam trigliceridele crescute peste 300. După cele 7 zile de detoxifiere (care au inclus și acest preparat) trigliceridele mi-au scăzut la 200. Nu știu dacă datorită acestui suc sau programului în ansamblu.

5. Fii deschis și învață

În fiecare zi avem ceea ce ei numeau cursuri de nutriție. Destul de interesante, mai ales pentru cei ca mine care nu știau mare lucru despre nutriție și detoxifiere. Am învățat cât de importată este alcalinizarea, consumarea de alimente neprocesate, raportul 25-75% (necesar echilibrului), cum se prepară diferite sucuri, salate, etc. Poate o să vin la un moment dat cu un post cu câteva ”rețete” primite de la ei și eventual încă un post despre ce ar trebui să faci după un asemenea program.

În încheiere menționez și cele mai frecvente cure de detoxifiere la care puteți apela:

1. MASTER DETOX (ce am făcut eu – descris mai sus)
2. GREEN DETOX (este o combinație între 1 și 3)
3. SALAD GREEN DETOX (are la bază salatele după cum numele o spune)
4. SAF – RAW DETOX (probabil cea mai la îndemână cură de detoxifiere)

În concluzie dacă v-ați hotărât să urmați un asemenea program acasă secretele sunt simple:

  1. doar lichide (obținute din fructe și legume) + suplimente nutritive (minim 4-5 zile)
  2. mișcare multă
  3. saune/masaje
  4. ajutați-vă și cu protocoale medicale sau rețete de detoxifiere tradiționale
  5. învățați și ce ar trebui să faceți după 🙂

[sharrre]Cura de detoxifiere[/sharrre]Dacă aveți întrebări sau cunoașteți alte secrete despre detoxifiere folosiți cu încredere rubrica de comentarii de mai jos!

Notă

Cunosc pozițiile companiilor duse de industria farmaceutică împotriva programelor de detoxifiere. Poate au și dreptate, totuși atât timp cât putem preveni de ce să nu o facem. Urmare a acestui program analizele făcute la sânge mi-au arătat destul de diferit (în sens pozitiv), după numai 7 zile, iar nivelul meu de energie pe o scară de la 1 la 10 este 12 🙂

3.3/5 - (9 votes)

43 thoughts on “Cura de detoxifiere – Ce este? Cum se face? Unde se face? De ce se face?”

  1. Eliminarea toxinelor din organism se poate face prin mai multe cai. Se pot folosi si metode ieftine, de cele mai multe ori dieta cu apa da roade, se pot lua si remedii mai scumpe cum sunt supliemntele, colon help, untoxin, nanoxin s.a sau mai scumpe cum sunt sedintele la sauna, spa, innot

  2. Am avut din nefericire șansa să-mi stric un concediu , mergând la Bodrum , după laudele altora
    mai ales ale Andreei Marin (zâna ) !
    Dacă nu stați bine cu nervii , nu va sfătuiesc ! Dezastuuuuuu ! Ce detoxifiere ! O nenorocire mai mare nu ți se poate întâmpla ! Am juns din nefericire pt mine acolo unde am plecat adora zi , am pierdut o parte din bani , dar decât sa pleci bolnav , mai bine pleci acasă! In afara de faptul ca era un jeg de nedescris, o mobila ruginita si îmbâcsită, gunoaie pe terasele vilei,aerul curgea in camera , yoga trebuia sa faci la ora 15-16 , parca afara intr-o chestie din stuf la 40 grade ! Deci !!! Horror ! Mi-am stricat concediul , am plecat la sfatul si altora care eru deja traumatizați si Terminați psihic, e de povestit !!! Nu va duceți sa va cumpărați pe bani voștri nervi si răbdare in asemenea junghiuri ! Nu se compara cu luxul si curățenia din Antalya !
    V-o spun din propria experiența !

  3. LifeCo din Turcia are acest program dar din 2014 pana in 2015 au crescut preturile pt 7 zile de la 1300 € la 2800€ Este la Bodrum si transportul mai costa 300€ , mai sunt celelalte proceduri la care preturile sunt foarte mari.Practic costa aproape 4000 -€ pt 7 zile. As vrea sa stiu daca si in Romania este cineva care organizeza ceva asemanator cu descrierea de mai sus , inclusiv aparatul de clisma , care este f.f. util.
    Multi mergeau acolo pt a slabi , dar slabirea pleaca de la eliminarea in 7 zile a tot continutului existent in intestine ( gros si subtire aproape 5-6 Kg) cu ajutorul clismelor zilnice, incluse obligatoriu in program.
    Eu consider ca o astfel de cura, organizata ” ca la turci” este extrem de utila pt sanatate.

    1. da, se face cura de detoxifiere si la Moneas, la hotel Panoramic, costa mult mai putin, eu am facut-o. puteti sa va informati la tel.0741141456, d-na Pusa. o zi buna

    1. Cel mai bine e sa se manance bine si sa se bea multa apa. e un lucru demonstrat ca daca bei multa apa iti detoxifici organismul intr-un mod sanatos.

  4. Bun!
    imi puteti spune va rog frumos cum se numeste clinica unde se face DETOX MASTER IN ZECE ZILE DIN BODRUM?:) cum pot a ajungle acolo? Va multumesc frumos!

    1. Draga Valeria,
      In curand si in Romania veti putea trai experienta detoxifierii la standarde celor de la LifeCo din Bodrum sau Antalya. In februarie va fi lansat primul program.

  5. Eu sunt sportiv, cam odata la 2 luni, practic o cura puternica de detoxifiere, deoarece mananc multa carne din cauza antrenamentului, + vitamine si alte chesti, dupa ce practic cura de detoxifiere, ma simt super ok si super linistit.

    1. Ramai mereu in detox si ai sa fii cel mai bun sportiv si cea mai buna versiune a ta posibile … 🙂
      Nu ai nevoie de carne si apoi (evident) de „ajutorul” suplementelor … Toata dieta sportiva nu este decat o cultura a stimulentelor si „arta” balansarii lor. Exact ca si „arta” medicamentelor, fie ele si extracte naturale … Nu exista vindecare din exteriorul organismului.
      Punct.

  6. Pingback: Dureri de cap? - 6 moduri simple in care poti scapa de ele (Video)

  7. Domnule Marian. Sunteti in trainer de succes si aveti o echipa .Presupun ca in portofoliu aveti si vre-un cabinet de avocatura sau prieteni juristi cu care ati putea face o propunere de proiect de lege – o combinata intre protectia si valorificarea mediului, a potentialului de cercetare si sananate, a creeri de locuri de munca, a generarii unui mediu educational profesionist la standarde de calitate atat tehnologice cat si mai ales ecologice, a creeri de locuri de munca, a potentialului de dezvoltarea a turismului de relaxare si sanatate – proiecte care sa tina cont de harta resuselor naturale si de dezvoltare durabila deoarece resursele sunt, ele trebuiesc doar corect exploatate in folosul atat al romanilor cat si altor oameni care pot beneficia de aceste avantaje naturale oferite de acesta tara – a noastra inca. Avem un potential de tineri care in jurul unui lider care sa stie sa ii motiveze pot reaseza inteligent si argumentat economia cel putin in acest domeniu complex al intretinerii vietii si a folosirii capacitatilor naturale ale solului si subsolului. Ar fi o combinata practica a ceea ce invata la cursuri sa aplice in viata, prinsi intr-un proiect la nivel de tara. Este o educatie perpetua pentru viata respectand toate formele si manifestarile vietii reciproc avantajos. Educatia este teorie adaptata la creea o practica si o utilitate zilnica. Cu respect.

  8. Marian, benefica vacanta!

    Cred ca masajele au compensat tot chinul cu foamea. Este un pachet pe care ti-l ofera acest centru, cazare, „mancare”, masaje,innot, in fine toata distractia…Cati bani iti trebuie pentru un astfel de sejur? Pe mine ma atrage maxim. Multumesc Marian pentru experienta impartasita!

    Toate cele bune si minunate!

    Iulia Mitcu

  9. Buna Marian,

    Am citit articolul tau cu mare interes. Eram curioasa sa ne spui cum te-ai simtit dupa aceasta cura. Aveai mai multa energie, tenul mai curat, ai mai slabit? O imbunatatire la nivel fizic, care sa se vada imediat, nu doar in analize.

    1. Buna Crisina,
      O sa fiu punctual pe o scara de la 1 la 10 (unu dezastru – 10 excelent)
      – nivelul de energie: 6 inainte – 10 dupa
      – tenul mai curat: 6 inainte – 7 dupa
      – stare fizica generala 6 inainte – 9 dupa
      – am mai slabit (cu toate ca nu-mi propusesem) aproximativ 4 kg
      sper c-am raspuns 🙂

  10. Bine ai venit si multumesc de informatii.Traditia turca a sanatatii s-a pastrat din cele mai vechi timpuri ca o stiinta si o arta a familiei. Asa cum ai observat primul accent sa pune pe curatenia trupului, locului si a mintii. Sufletul si corpul se vindeca cand acest prim deziderat este indeplinit. Apoi se tine cont ca trupul este alcatuit 73.53% apa, restul materie solida – deci consum de lichide prioritar. Apoi sucurile naturale care au componenta diferita raportat la planta sau leguma sau fructul care se foloseste. Condimentele au si rol de antibiotic sau antiseptic. Masajul are proprietatea fizica de a actiona asupra muschilor, coloanei si asupra detensionarii organismului si a punctelor de blocaje toxice datorate stresului cotidian. Si in Romania in statiunile balneo-climaretice se faceau diferite proceduri care iti refaceau starea de sanatate. Un centru uitat si cazut in derizoriu care era frecventat de mari personalitati era Institutul Ana Aslan si despre medicina traditionala romanesca si cercetarile in domeniul sanatatii s-a ales praful odata cu venirea democratiei care in Romania a insemnat distrugeri a orice functiona si puterea prostiei ridicata la rang de bogatie absoluta. In jurul Bucurestiului sunt izvoare cu ape termale o parte captate dar nefolosite preluate de societati care prefera sa le distruga decat sa le puna la dispozitie si nu exista nici legislatie care sa sprijine dezvoltarea de centre de sanatate plecand de la resursele naturale de care beneficiem in acest Colt de Rai numit Romania. Si sunt multe zone in tara – Bucurestiul e doar un exemplau apropiat – o durere a sufletului meu este si localitatea Herculane care este cunoscuta de doua mii de ani si batjocorita de 25. Dar asta este romanul in actuala Romanie – orice strain este bun ce are el, in tara habar n-are si nu apreciaza, si nu pretuieste – doar distruge.
    Referitor la tratamente sunt multe si in Romania in unele localitati de la sate unde sunt oameni batrani care mai stiu unele tehnici de osteopatie sau de detoxifiere – unele au fost preluate de manastiri – care de asemenea au pastrat si conservat retete traditionale romanesti stravechi. Poate daca intradevar iti doresti ar fi practic daca ai initia activitati de sustinere si promovare a unor valori romanesti autentice. Inca avem cercetatorii in viata si zonele nu sunt inca terminate. Pamantul acesta poate sa ni le daruiasca din nou, daca cu adevarat invatam sa le respectam si sa le pretuim eficient. Romania se poate relansa economic fie si numai din turismul pentru sanatate. Cu respect.

    1. Buna Luiza,
      Ai sintetizat perfect starea de fapt. Iar acum ca tot ai spus marturisc ca mi-a incoltit in minte ideea de a face ceva in acest sens, un program unic in Romania si de ce nu care sa atraga si turisti externi, cu toate ca ma gandesc ca in primul rand noi ca natiune avem nevoie. Vazand totdata cum stau turcii imi dau seama ca trebui multa multa munca, multi bani si o echipa de milioane care sa duc la bun sfarsit acest proiect. Mi-e clar ca statul nu va face nimic.
      sa-auzim de bine 🙂

  11. un articol foarte util, astept cat de curand un post cu ceva retete si mai ales cu ce-i de facut dupa ce termini asa o cura.multumesc pentru informatii !

  12. M-am bucurat cand am citit acest articol si-ti multumesc Marian pentru ca ai impartasit experienta ta cu noi!
    Personal, am citit si m-am documentat despre acest subiect deoarece simt ca si corpul meu are nevoie de acea curatire interioara. Asa am aflat ce inseamna pentru sanatatea celulelor noastre sa consumi apa vie, de calitate (dupa cum ai mentionat si tu in articol, apa alcalina cu pH > 10, imbogatita cu oxigen), importanta suplimentelor nutritive pe parcursul unei cure de detoxifiere, la ce sa te astepti pe parcursul curei si ce obtii. Ceea ce mi se pare important este ca aceste cure de detoxifiere sa vina la dorinta noastra personala, ca o necesita a organismului de curatire si autovindecare, si nu atunci cand o boala sau o afectiune grava ne ia prin surprindere. Daca invatam mai multe despre noi si cum functioneaza corpul nostru, cu siguranta nu ve-ti mai avea nevoie de medici. Doar sa va confirme ca sunteti OK.:) http://naturapentrusanatate.com/category/ghid-pentru-sanatate/detoxifiaza-ti-organismul/

  13. sunt foarte utile curele de detoxifiere. Eu cunosc o metoda de detoxifiere a ficatului extrem de eficienta, Am aplicat-o de trei ori si vreau sa continui, Este vorba de metoda descrisa in cartea :The Amazing Liver Cleanse- autor Andreas Moritz. Eu am aplicat-o pentru ca aveam colesterolul crescut, VSH-ul de asemenea crescut. Au revenit la normal dupa detoxifiere. Metoda se poate citi aici:
    http://ro.scribd.com/doc/124649614/Scapa-de-Pietre-La-Ficat-Si-Fiere-Extras si aici http://quibono.net/cur259355area_ficatu.html si aici
    http://rapcea.ro/2012/12/19/reteta-completa-de-eliminare-a-pietrelor-de-la-bila/

    1. Buna Mariana,
      Frumoasă contributie ai adus acestui articol. Linkurile oferite sunt extrem de interesante. Daca ma hotarasc sa fac o cura de detoxifiere la ficat probabil aceaste vor fi primele resurse pe care le voi studia, mai ales ca-mi spui ca la tine a functionat 🙂
      Multumesc

  14. Eu as fi curioasa cat a costat?Vad ca toate vedetele noastre apeleaza la acest centru.Sunt convinsa de beneficii si ma bucur ca ne-ai impartasit experienta ta.
    Eu iti multumesc pentru acest lucru si iti urez o zi frumoasa!

    1. Buna Mariana,
      Nu este deloc un secret, ei au preturile afisate si pe siteul lor si din ce am mai studiat pe aici se invart sau ceva mai mici. eu am platit 175 E/zi/persoana (care include, pachetul de baza de detoxifiere, partea medicala (curatarea colonului), parte de yoga si miscare. Masjele si protocoalele medicale aveau costuri suplimentare. Nu stiu daca-i mult sau putin, pentru ca depuinde cat de mult te ajuta, cat esti dispus sa investesti, cati bani ai, care sunt beneficiile pe termen scurt si lung. Cred ca poate fi considerat ieftin daca ne gandim cati bani dam pe lucruri inutile anual, insa poate fi considerat scump gandindu-te ca 7 zile depasesc 1000 E.

  15. Ai omis sa ne spui:
    – cate SAUNE cu IR (InfraRosu) si/sau cu abur umed ai facut in cele 7 zile?
    – una sau mai multe SAUNE?
    – ce fel de sucuri si cate ai baut intr-o zi?
    – cati litri de suc ai baut intr-o zi, dar de apa?

    Sincer eu cred ca atat SAUNA cu IR cat si sucurile au contribuit la detox. organismului si imbunatatirea starii de sanatate si a nivelului de energie (cum l-ai apreciat la 12?)

    Multa sanatate,
    ELY

    1. Bun Ely
      In primele doua zile nu am facut decat o sauna, nu am avut chef de nimic, insa in urmatoarele zile cam 2-4 saune/zi
      – sucurile erau fie din legume, fie din fructe. Cred ca am baut cam 8 sucuri pe zi, iar paharul cred ca avea 350 ml, deci vreo 3 litri de suc, cred ca inca vreo 2 de apa si inca vreo doi litri de supa simpla de sfecla). Asta faceam cam toata ziua, beam lichide si inontam 🙂 hmm..ies cam multi litri vreo 7, insa cred ca asa a fost 🙂 Categoric si saunele si sucurile au avut rolul lor, probabil jumatate din treaba, cealalata jumatate fiind data de curatarea zilnica colonului si de suplimentele de detoxifiere (cred ca in jur de vreo 10 capsule pe zi).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top

Pe ce adresă de email vrei să primești ebook-urile gratuite?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Life University I Marian Rujoiu prin click aici!

Te poți dezabona oricând

Privacy Policy: Promitem că adresa ta de email este în siguranță!